Odabir savršene vjenčanice prema vašem obliku tijela

Odabir savršene vjenčanice možda je onaj najljepši dio organizacije za svaku buduću mladenku, no isto tako ponekad se može pretvoriti u vrlo stresno iskustvo ako stvari ne idu onako kako smo zamislile. U gotovo svakom salonu vjenčanica nude nam se brojne mogućnosti, izbor je neiscrpan, a u takvoj situaciji ponekad vrijeme igra presudnu ulogu. Ono što je svakako korisno u ovakvim situacijama je da mladenka prije svega ima viziju vjenčanice koja će obilježiti njezin najvažniji dan, ali isto tako da bih odabir prošao što zadovoljavajuće, treba samo otkriti koji model najbolje odgovara kojem obliku tijela. Donosimo Vam nekoliko jednostavnih savjeta koji će Vam pomoći odabrati idealnu vjenčanicu po Vašoj mjeri.

1. Kruškoliki oblik
Karakteristično za ovaj tip su prije svega naglašeni bokovi, stražnjica i bedra, te uski gornji dio tijela.
Ako imate oblik tijela kruške, predlažemo vjenčanicu koja kreće od prirodne linije struka, a širi se u oblik slova A. U tom slučaju dugačka haljina činit će struk užim, a naramenice u gornjem djelu haljine ili V izrez, naglasit će također vitki torzo.

2. Oblik jabuke
U ovom slučaju oblik jabuke karakteriziraju vitke noge i uski bokovi, dok je gornji dio tijela u predjelu struka, ruku i ramena nešto jači.
Kao i kod kruškolike građe, predlažemo haljine u obliku slova A, a glavni detalj koji će Vas vizualno učiniti vitkijima je vezanje deblje čipkane ili svilene vrpce oko struka. U gornjem djelu haljine možete primijeniti također vizualni trik dubljeg dekoltea u obliku slova V.
Ovaj oblik građe posebno bi trebao izbjegavati haljine sirena kroja.

3. Pješčani sat
Karakteristike su mu uzak struk i naglašene grudi, te bokovi.
Ovaj oblik tijela posebno je zahvalan, a ako se odlučite za bilo koji od postojećih modela, nećete puno pogriješiti. Posebno je u ovom slučaju zahvalan sirena model, koji će naglasiti sve vaše atribute.

4. Pravokutni oblik
Male grudi, uski bokovi i blago naglašeni struk karakteristike su ovog oblika tijela.
U tom slučaju odgovarat će također vjenčanica u obliku slova A. Svakako je cilj da se naglase atributi, a to se može vizualno postići s naglašavanjem pojedinih dijelova tijela većom ili težom strukturom tkanine.

Iako postoje određena pravila i savjeti u odijevanju koji mogu pomoći, ipak uvijek imajte na umu da se u izabranoj vjenčanici osjećate najugodnije, a da Vaša unutarnja intuicija govori da je to baš ona savršena o kojoj ste oduvijek maštali!