6 stvari koje svaka mladenka (ili kuma) mora imati u torbici na dan vjenčanja

U svijetu planiranja vjenčanja, pripremljena mladenka je sretna mladenka, a čak i uz cijelu svitu obitelji, prijatelja i djeveruša, postoji par stvari koje trebate imati uz sebe.

Dok ćete sigurno biti opskrbljeni kutijom za hitnu pomoć i osnovnim stvarima, preporučamo vam da neke stvari ponesete sa sobom u torbici jer nikad ne znate u kojem trenutku vam može nešto od toga zatrebati. Ne bojte se, ne morate nositi veliku torbu za plažu, sve će vam stati u malu torbicu koja će vam dobro ići uz najvažniju haljinu u životu.

 • Obične ukosnice
  Nakon što vam frizerka napravi prekrasne valove, pletenicu ili opuštenu pundžu, zamolite ju da vam da par ukosnica koje će vam dobro doći ako se kasnije od silnog plesanja frizura pomalo raspadne ili vam pokoji pramen bude smetao.
 • Ziherice/igla i konac
  Zauzimaju malo mjesta, a mogu značiti jako puno. Bez obzira na to što vam vjenčanica savršeno stoji na probi, moguće je da će vam netko stati na nju na plesnom podiju, puknuti gumb ili će se dogoditi neka druga neplanirana situacija koju samo jedna mala ziherica ili par poteza iglom i koncem mogu riješiti.
 • Maramice i par štapića za uši
  Za popravak šminke nakon nekoliko suza koje će vam pobjeći na vjenčanju, pripreme prije slikanja, brisanje ruža s obraza od silnih poljubaca ili bilo koju neočekivanu situaciju može vam pomoći samo jedna maramica.
 • Flasteri
  Prije vjenčanja svakako nosite nekoliko puta svoje cipele kako bi ih malo omekšali i kako bi se prilagodile vašoj nozi. Ako to i napravite, uzmite u obzir da je moguće da vam noge nateknu ili vas počne žuljati neki dio cipele. Zbog toga, ubacite dva flastera u torbicu kako vam jedan žulj ne bi uništio cijelu večer.
 • Tablete protiv bolova
  Ako često imate glavobolje ili bilo kakve bolove, moguće je da će se one pojaviti baš na dan vašeg vjenčanja zbog pojačanog stresa. Iako je moguće da neće biti strašni, lakše je ponijeti tabletu koja vam može olakšati bol i dopustiti vam da se potpuno posvetite uživanju u svom najvažnijem danu.
 • Rezervna šminka
  Vaša savršena šminka koju ste nanijeli ujutro vjerojatno neće tako izgledati baš cijeli dan. Naročito kad je riječ o ružu ili sjajilu koje svakako trebate ponijeti sa sobom jer ćete ga morati popraviti nekoliko puta tijekom dana. Nije loše u torbici imati ni maramice za skupljanje masnoće s lica, rumenilo i puder u prahu.